Cibule zimní Gerda se využívá celoročně k řezu natě a jako velmi raná lahůdková cibule, vhodná na svazkování, příznivě ovlivňuje trávení a obranyschopnost organismu.
Cibule zimní Gerda (bio) je zimní naťová cibule původem ze severovýchodní Asie. Gerda je mrazuvzdorná, dvouletá až vytrvalá cibule, s jemnou cibulovou chutí a léčebnými účinky srovnatelnými s jinými cibulovitými rostlinami. Oproti cibuli kuchyňské má v nati 2x větší obsah vitamínu C. Využívá se celoročně k řezu natě a jako velmi raná lahůdková cibule, je vhodná i na svazkování. Drobně nakrájené silné duté stvoly se přidávají do pokrmů podobně jako pažitka, uplatní se zejména v čínské a italské kuchyni. Díky obsahu fytoncidů a silic příznivě ovlivňuje trávení a obranyschopnost organismu. V okolíku květů se často vytvářejí rozmnožovací cibulky. Tuto zimní cibuli vyséváme od března nebo v červenci až září přímo na záhon, po vzejití vyjednotíme na hnízda po 3 až 4 rostlinách ve sponu 20 × 2 až 3 cm.
Barevné sáčky – 2 g
Tato semena jsou určena pro pěstování v systému ekologického zemědělství dle standardů KEZ platných v České Republice. Semenářské porosty BIO osiv byly založeny na pozemcích hospodařících v BIO systému. V průběhu jejich pěstování, sklizně i zpracování nebyly použity žádné chemické látky. Semena SEMO BIO splňují nejvyšší parametry kladené na výrobky z bioprodukce. Kolekce SEMO BIO je balena v sáčcích ze stoprocentně recyklovaného papíru.